He nīnau kāu?E kāhea mai iā mākou:86 15902065199

Palekana Lā: ​​E mālama i kou ʻili

Ua hōʻike nā haʻawina e hiki ke alakaʻi i ka nui o ka lā i nā kiko keʻokeʻo a me ka ʻelemakule mua o ka ʻili.Pili pū ka maʻi maʻi ʻili i ka ʻike nui ʻana i ka lā.

ʻAʻole loa ka palekana o ka lā ma waho o ke kau.E makaʻala i ka pale ʻana i ka lā i ke kauwela a me ka hoʻoilo, ʻoi aku hoʻi i ke kauwela.ʻO ka hōʻea ʻana o ke kauwela ʻo ia ka manawa no nā pīniki, nā huakaʻi i ka loko wai a me ke kahakai - a me ka piʻi ʻana o ka lā..Hiki ke hoʻopōʻino i ka ʻiʻo elastic fiber o ka ʻili i ka ʻike nui ʻana i ka lā, e nalowale ana ka elasticity i ka manawa a paʻakikī ke ola hou.

ʻO ka ʻike nui ʻana i ka lā e hoʻoulu ai i ka ʻili o ka ʻili, ke ʻano ʻanoʻala, nā kiko keʻokeʻo, ka melemele o ka ʻili, a me nā ʻāpana ʻeleʻele.

Hoʻopilikia ka lā i ʻike ʻole ʻia ka ultraviolet (UV) i ko mākou ʻili.Aia ʻelua ʻano radiation UVA a me UVB.ʻO UVA nā lōʻihi hawewe lōʻihi a ʻo UVB nā nalu pana.Hiki i ka hoʻoheheʻe UVB ke hoʻoulu i ka lā.Akā, he pōʻino nō hoʻi ka lōʻihi hawewe UVA, no ka mea hiki ke komo i loko o ka ʻili a hōʻino i ka ʻiʻo ma nā pae hohonu.

I mea e hōʻemi ai i ka pōʻino o ka lā i ka ʻili a hoʻopaneʻe i ka ʻelemakule, pono mākou e hoʻolohe i ka pale o ka lā.

ʻAkahi: rhoʻonaʻauaotime i kasun.E ho'āʻo e pale i ka lā ma waena o 10am a 4pm no kēia mau manawa tʻoi aku ka ikaika o nā kukuna ʻā o ka lā.

ʻO ka lua: E hoʻopili i ka pale lā, e hoʻokomo i ka pāpale, a e hoʻohana i nā aniani pale.

ʻO ke kolu: ʻaʻahu me ka mālama.E hoʻohana i nā lole e pale ai i kou kino.E uhi i kou kino e like me ka hiki ke hoʻolālā ʻoe e hele i waho.

I ka pōkole, e ho'āʻo e hōʻemi i ka manawa i hoʻopau ʻia i ka lā, a inā paha ʻoe e hele i waho, e lawe i nā ʻano pale pale lā.


Ka manawa hoʻouna: Mei-09-2023